Verkkouutiset

Venäjä viivyttää Viron rajan tunnustamista – syynä ”Tallinnan epäystävällinen politiikka”

Venäjän ulkoministeriön mukaan Viron yksipuolinen ilmoitus maiden rajan määrittelystä ei ole laillisesti sitova.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viro ja Venäjä pääsivät 2005 yhteisymmärrykseen maiden rajalinjasta 11 vuoden neuvottelujen jälkeen. Sopimus allekirjoitettiin, mutta se jäi vahvistamatta ja Venäjä perui allekirjoituksensa.

Marraskuussa 2012 Viron parlamentti ryhtyi valmistelemaan rajan määrittelemistä itse. Asia on nyt alustavasti hyväksytty parlamentissa.

Venäjän ulkoministerin puhemies Aleksander Lukashevitsin mukaan Viron yksipuolinen rajamäärittely ei sido Venäjää laillisesti.

Lukashevits sanoo helmikuussa maiden välillä rajasta allekirjoitetun sopimuksen kohtien antavan pohjan yhteiselle rajanmäärittelylle. Puhemiehen mukaan Venäjä ei kuitenkaan ole vielä suostunut sen ratifiointiin ”Tallinnan epäystävällisen politiikan vuoksi”.

Viron uusi ulkoministeri Keit Pentus-Rosimannus toivoo rajasopimuksen pikaista vahvistamista maiden parlamenteissa.

Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Aleksei Pushkovin mukaan ”nykyisessä kireässä poliittisessa tilanteessa” he eivät näe sitä mahdolliseksi.

Pushkovin mukaan ennen Ukrainan kriisiä asiassa ei ollut ongelmaa, mutta hän viittaa sarjaan virolaisten kovia lausuntoja ja maan tukeen Venäjän vastaisille pakotteille.

”Mikään näistä ei tietenkään auta luomaan poliittista ilmastoa, joka rohkaisisi tällä hetkellä (sopimuksen) vahvistamiseen”, Pushkov toteaa Baltic-Course.comin mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)