Verkkouutiset

Mitä merkitystä vain 150 amerikkalaissotilaalla on Virolle? Tätä.

Pienen amerikkalaissotilaiden joukon merkitys Baltiassa on siinä, että he ovat amerikkalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkija Charly Salonius-Pasternak puhui kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) seminaarissa maailman ja Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta.

Charly Salonius-Pasternak kertoi Puolan puolustusministerin pyynnöstä saada maahan 10 000 amerikkalaissotilasta, kuin ”kylmän sodan aikaisen ison keskittymän”. Naton vastaus oli ollut hyvin selvästi ”ei missään nimessä”.

Sen sijaan Ukrainan tapahtumien jälkeen Nato-maat hoitavat Baltian ilmavalvontaa, ilmatiedustelua lisättiin ja Baltiaan tuotiin 150 sotilasta.

Salonius-Pasternakin mukaan monet tietysti valittivat, että mitä tekee niin vähäisellä määrällä sotilaita, jolla määrällä saisi nippa nappa suojattua vain hyvin pienen alueen.

– Se on ihan totta. Mutta ne ovat amerikkalaisia sotilaita. Pitää aika paljon tapahtua Kremlissä, ennen kuin he kokevat, että nyt on oikeasti väärti ampua yhtäkään, Charly Salonius-Pasternak sanoi.

– Koska jos sen tekee, niin riippumatta siitä kuka on Yhdysvaltain presidentti, se vastaus tulee olemaan massiivinen ja nopea. Aivan sama vaikka siellä olisi joku amerikkalaisittain rauhankyyhky presidenttinä, se vastaus tulee, ja se on nopea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)