Verkkouutiset

Ukrainan ja Venezuelan väkivallan ilmiö: näille videoille miljoonia katsojia

Ukrainan ja Venezuelan vallankumouksista maailmalle tehdyt esittelyvideot ovat suuria hittejä Youtubessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

I am a Ukrainian -videolla nuori Yulia seisoo Kiovan Maidan-aukiolla ja kertoo kahden minuutin ajan kameraan katsoen yksinkertaisesti, mistä maassa on kyse.

”On vain yksi syy: me haluamme olla vapaita. Diktatuurista. Vapaita poliitikoista, jotka tekevät työtä vain itsellensä. Jotka ovat valmiita ampumaan, hakkaamaan, vahingoittamaan ihmisiä, vain säästäkseen rahansa ja talonsa ja pysyäkseen vallassa”.

Video oli saanut Youtubessa perjantaiaamuna yli viisi miljoona katsojaa kymmenessä päivässä.

BBC:n mukaan videon tekijä on palkittu amerikkalainen filmintekijä Ben Moses, joka oli tekemässä Ukrainassa dokumenttia protestiliikkeistä.

Venezuelan valtavista levottomuuksista leviää sosiaalisessa mediassa video What’s going on in Venezuela in a nutshell.

Yksinkertaisella videolla nuori nainen selostaa voiceoverina maan tapahtumia. Taustalla soi Gladiaattori-elokuvan musiikki.

Videon valmistanut Andreina Nash on 21-vuotias venezuelalais-amerikkalainen, jolta kului videon tekemiseen vuorokausi. Amatöörifilmintekijä on pahoitellut tekemiään copyright-rikkomuksia.

Videon englanninkielisellä versiolla on tällä hetkellä 2,3 miljoonaa ja espanjankielisellä versiolla vajaa miljoona katsojaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)