Verkkouutiset

250 venäläistä asevelvollista kieltäytyi Ukrainasta

Suuri joukko venäläisiä asevelvollisia on kieltäytynyt lähtemästä Ukrainaan, venäläisjärjestö kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläissotilaiden omaisten perustaman Sotilaiden äidit -järjestön johtajan Valentina Melnikovan mukaan 250 rostovilaisessa sotilastukikohdassa palvelevaa asevelvollista on kieltäytynyt ryhtymästä sopimussotilaiksi. Asiasta kertoo Interpreter Magazine.

Melnikovan mukaan tukikohdan komentajat ovat vaatineet miehiä ryhtymään ammattisotilaiksi, jotta heidät voitaisiin lähettää Ukrainaan.

”Sen jälkeen kun sotilaat olivat kieltäytyneet, alkoi yksi heidän komentajistaan, everstiluutnantti Medinski, uhkailla heitä”, Melnikova kertoo.

Melnikovan mukaan Medinski oli todennut kirjaavansa miehet joka tapauksessa armeijan palkkalistoille ja lähettävänsä heidät Luhanskiin taistelemaan Ukrainan joukkoja vastaan.

Melnikova kertoo viiden tukikohdassa palvelevan asevelvollisen ottaneen yhteyttä hänen järjestöönsä. Sotilaiden äidit toimitti asiasta virallisen valituksen Venäjän puolustusministeriölle.

Vastauksessaan puolustusministeriö totesi, ettei everstiluutnanteilla ole oikeutta määrätä asevelvollisia sopimussotilaiksi.

Tämän seurauksena yksikään alun perin kieltäytyneistä asevelvollisista ei ole suostunut sopimussotilaiksi.

Venäjän puolustusministeriön asettamien sääntöjen mukaan asevelvollisia ei voida lähettää taistelutehtäviin ulkomaille, elleivät he itse suostu siihen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)