Verkkouutiset

Ukrainassa vangitut venäläissotilaat osallistuivat ”vahingossa” taisteluun

Ukrainassa maanantaina vangittujen venäläissotilaiden yksikkö osallistui taisteluun ja kärsi tappioita Itä-Ukrainassa, venäläinen RBC kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan armeija vangitsi maanantaina yhdeksän venäläistä laskuvarjojääkäriä. Miehet jäivät vangeiksi noin 20 kilometriä Ukrainan puolella.

Venäläislähteiden mukaan sotilaat suorittivat partiointitehtävää ja harhautuivat Ukrainan rajan yli vahingossa.

Sotilaiden kuulusteluista julkaistujen videoiden perustella miehet ymmärsivät olleensa matkalla Ukrainaan.

Ukraina on todennut, ettei se hyväksy venäläisten selityksiä.

”En tiedä mitä muista joukoista tai etenkään joukkoja Itä-Ukrainaan lähettävistä kenraaleista pitäisi ajatella, jos kerran Venäjän asevoimien eliittijoukotkaan eivät hallitse maamerkkejä tai osaa suunnistaa maastossa”, turvallisuusneuvoston tiedottaja Andrei Lysenko totesi tiedotustilaisuudessa tiistaina Ukrinformin mukaan.

Hänen mukaansa 98. maahanlaskudivisioonan 331. laskuvarjojääkärirykmenttiin kuuluneet sotilaat olivat suorittamassa erikoistehtävää.

98. maahanlaskudivisioona osallistui muun muassa Georgian vuoden 2008 sotaan.

Venäläinen RBC vieraili tilaisuudessa, jossa Ukrainassa vangittujen omaiset tapasivat laskuvarjojoukkojen päällystöä.

RBC:lle puhuneiden omaisten mukaan Ukrainaan päätyneille sotilaille oli ensin kerrottu, että he olisivat menossa harjoituksiin Rostoviin.

Sukulaisten kertoivat upseerien sanoneen heille, että miehet joutuivat ”vahingossa” taisteluun Ukrainan armeijan kanssa. Ilmeisesti ainakin kaksi venäläissotilasta oli kuollut ja kymmenkunta haavoittunut. Haavoittuneita hoidetaan sairaalassa Rostovissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)