Verkkouutiset

Lisää venäläispanssareita syvällä Itä-Ukrainassa – ”Jos tekin eksyitte, koti löytyy idästä”

Ukrainan turvallisuusneuvoston mukaan Amvrosievkaan kaupunkiin on tunkeutunut venäläisiä panssariajoneuvoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Viisi panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa ja yksi KAMAZ-kuorma-auto täynnä sotilaita tuli juuri Amvrosievkaan”, turvallisuusneuvosto ilmoitti Twitterissä keskiviikkona Suomen aikaa hieman ennen kahta.

Paria minuuttia myöhemmin turvallisuusneuvosto tviittasi: ”Jos nämäkin venäläiset ovat eksyneitä, kertokaa heille, että he pääsevät kotiin kulkemalla kohti itää.”

Turvallisuusneuvosto viittaa Venäjän taannoisiin selityksiin sille, kuinka Ukrainan armeijan maanantaina vangitsemat venäläissotilaat päätyivät väärälle puolelle rajaa.

Venäjä väittää laskuvarjojääkärien eksyneen kesken partiointitehtävän. Ukrainan mukaan eliittisotilaat olivat suorittamassa erikoistehtävää.

Amvrosievkasta on kantautunut runsaasti hurjia huhuja viime päivinä. Perjantaina ukrainalainen Liga uutisoi sotilaslähteisiin viitaten valtavan venäläisen panssarikolonnan saapuneen alueelle. Tietoa ei ole vahvistettu. Alueella on kuitenkin käyty ankarasti taisteluja ja läheisen Ilovaiskin alueen ukrainalaisjoukkojen on kerrottu joutuneen vihollisen saartamiksi.

Venäjän puolelta tulleiden joukkojen on uutisoitu pyrkivän kohti Mariupolin satamakaupunkia. Erityisesti matkan varrella sijaitsevassa Novoazovskissa on käyty runsaasti taisteluita.

”Terroristit ja venäläiset ovat kaapanneet seitsemän kylää Novoazovskin pohjoispuolella”, turvallisuusneuvosto tviittasi keskiviikkona.

Yle kertoi Ukrainan armeijan tiedottaneen jopa sadan panssarin tunkeutuneen Venäjältä Ukrainaan keskiviikkona. Panssarit ovat ilmeisesti matkalla kohti Telmanoven kaupunkia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)