Verkkouutiset

Venäläisministeri: USA on aloittanut kaksi kolmasosaa kaikista sodista

Venäjän apulaispuolustusministeri syyttää Yhdysvaltoja sodanlietsonnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ajatelkaapa asiaa. Viimeisten vuosikymmenien aikana Yhdysvallat on aloittanut kaksi kolmasosaa kaikista sotilaallisista konflikteista. Muistelkaa, mitä tapahtui Jugoslaviassa, Irakissa, Afganistanissa ja Syyriassa”, Venäjän apulaispuolustusministeri Anatoli Antonov totesi etelä- ja kaakkoisaasialaisille poliitikoille Sri Lankan vierailunsa yhteydessä.

Asiasta kertoo venäläismyönteisestä uutisoinnistaan tunnettu RT.

Antonov väittää länsimaisten politikoinnin ammattilaisten lietsovan levottomuuksia ja käyttävän hyödykseen muun muassa etnisiä ja uskonnollisia ristiriitoja.

”Tämän tuloksena laillinen hallitus kaadetaan ja kaaos, vallan väärinkäyttö ja laittomuudet leviävät. Ihmisiä kuolee ja joissain tapauksissa länsimyönteinen hallinto nostetaan valtaan. Terroristit tuntevat luonnollisesti olonsa kotoisaksi tällaisissa oloissa”, Antonov sanoi.

Antonovin mukaan Yhdysvallat suhtautuu terroristeihin kaksinaismoralistisesti. Toiset terroristit luokitellaan hänen mukaansa hyviä ja toiset pahoja.

”Terroristien tulisi olla lainsuojattomia – riippumatta siitä, mitä iskulauseita he käyttävät”, Antonov sanoi, viitaten Irakissa ja Syyriassa operoiviin ryhmittymiin.

Antonovin mielestä Yhdysvallat on myös ”syössyt Ukrainan kadotukseen”.

Hän ei kuitenkaan kommentoinut Venäjän joukkojen toimia Itä-Ukrainassa tai maan avointa tukea separatistitaistelijoille. Venäjän tiedetään myös myyneen runsaasti aseita sisällissodan repimän Syyrian hallinnon joukoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)