Verkkouutiset

Venäläishakkeri kiinni Espanjassa USA:n FBI:n pyynnöstä

Stanislav Lisov otettiin kiinni Barcelonassa perheloman yhteydessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espanjan viranomaiset ovat pidättäneet venäläisen ohjelmoijan FBI:n pyynnöstä, kertoo IBT. Kyseessä on 31-vuotias ohjelmoija Stanislav Lisov, joka oli pidätyksen aikaan lomailemassa Espanjassa perheineen.

Pidätys tapahtui Barcelonan lentokentällä. Lisovin tiedetään työskentelevän järjestelmähallinnan asiantuntijana ja web-kehittäjänä paikallisessa yrityksessä Taganrogin kaupungissa Venäjällä.

Venäjän ulkoministeriön edustaja Konstantin Dolgov vahvisti Lisovin pidätyksen. Dolgovin mukaan USA syyttää Lisovia ”sähköisiin järjestelmiin kohdistuneesta petoksesta”.

– Kansalaisemme saa kaiken mahdollisen konsulaattituen. Venäjän suurlähetystö Madridissa ja pääkonsulaatti Barcelonassa huolehtivat siitä, että Venäjän kansalaisen laillisia oikeuksia kunnioitetaan. Tarkkailemme tilannetta huolella, Dolgov sanoo.

Yhdysvaltain tiedustelu kertoi äskettäin, että venäläishakkereita oli mukana kyberiskuissa, joilla demokraattisen puolueen tietoja saatiin vuodettua ennen maan presidentinvaaleja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)