70 prosenttia venäläisistä pitää ulkomaille matkustamista liian vaarallisena

Venäläiset pelkäävät ulkomaille matkustamista terrori-iskujen vuoksi.

  • LKS 20151228 MOW4525; -- AFP PICTURES OF THE YEAR 2015 -- A handout picture taken on November 1, 2015 and released on November 3, 2015 by Russia's Emergency Ministry shows Russian Emergency Minister Vladimir Puchkov (4th L) visiting the crash site of a A321 Russian airliner in Wadi al-Zolomat, a mountainous area of Egypt's Sinai Peninsula. Russian airline Kogalymavia's flight 9268 crashed en route from Sharm el-Sheikh to Saint Petersburg on October 31, killing all 224 people on board, the vast majority of them Russian tourists. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRY / MAXIM GRIGORYEV *RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRY / MAXIM GRIGORYEV" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS * / AFP / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRY / MAXIM GRIGORYEV

    Kogalymavian turmakoneen kappaleita Egyptissä.

    ()

Itsenäisen venäläisen Levada-mielipidemittauslaitoksen tuoreen kyselyn mukaan peräti 70 prosenttia venäläisistä pitää ulkomaille matkustamista tällä hetkellä liian vaarallisena.

Asiasta uutisoi Moscow Times. Sen mukaan 25 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että ulkomaille matkustaminen olisi kannattanut lopettaa kokonaan jo ”kauan sitten”. 45 prosenttia taas katsoi, että ulkomaille matkustamisesta oli tullut ”toistaiseksi liian vaarallista”.

Syynä asenteisiin on terroritekojen pelko. Jihadistien pommi-isku tuhosi lokakuussa venäläisen Kogalymavian matkustajakoneen Egyptissä. Lisäksi myös Pariisin marraskuun terrori-iskut ovat vaikuttaneet venäläisiin.

Moscow Timesin mukaan Venäjän media on pitänyt Syyriasta ja Turkista venäläisiin kohdistuvaa terrorismin uhkaa tapetilla sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen rynnäkkökoneen Turkin ja Syyrian rajalla marraskuussa.

Kyselyssä selvisi myös, ettei 65 prosenttia vastaajista ollut käynyt ulkomailla viimeisen viiden vuoden aikana.

Levadan kyselyyn osallistui 1 600 aikuista venäläistä. Se tehtiin joulukuun lopussa ja sen virhemarginaali on 3,4 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.