Verkkouutiset

Lähes joka neljäs venäläinen olisi valmis myymään äänensä vaaleissa

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan moni venäläinen olisi valmis myymään äänensä maan parlamenttivaaleissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä tehdyn kyselytutkimuksen mukaan jopa 23 prosenttia kansalaisista olisi valmis myymään äänensä duuman vaaleissa, kertoo The Moscow Times. Kansalaisista 63 prosenttia ei olisi valmis myymään ääntään mistään hinnasta. Loput 14 prosenttia eivät osanneet sanoa mitä he tekisivät.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, millä summalla ääni oltaisiin valmis myymään. Prosentti kansalaisista oli valmis myymään äänensä sadalla ruplalla (n. 1,52 euroa), samoin kuin kahdellasadalla (n. 3,04 euroa) ja viidelläsadalla (n. 7,61 euroa) ruplalla. Tuhannella (15,22 euroa) ruplalla äänensä olisi kaupannut kaksi prosenttia, samoin kuin kahdellatuhannellakin (n. 30,45 euroa).

Suurin osa myyntihalukkaista halusi kuitenkin enemmän. Viidellätuhannella ruplalla (n. 76,12 euroa) äänen saisi yhdeltätoista prosentista kansalaisista, viisi prosenttia taas halusi tätä suuremman summan.

Moni epäili myös vaalien rehellisyyttä. Peräti 21 prosenttia uskoi vaalitulosten manipulointiin, viisitoista prosenttia taas, että viranomaiset lahjovat äänestäjiä ja 13 prosenttia keskusvaalikomitean toimivan samoin. Yksitoista prosenttia uskoi myös opposition harjoittavan lahjontaa. Osa uskoi myös ”epälojaalien” puolueiden ja ehdokkaiden karsintaan ehdokasasettelussa.

Vain 22 prosenttia uskoi, ettei väärinkäytöksiä vaalien yhteydessä esiintyisi lainkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)