Verkkouutiset

Venäläinen sukellusvene tuhoisassa törmäyksessä Pohjois-Korean aluevesillä

Pohjois-Korean kerrotaan salanneen aluevesillään vuosi sitten sattuneen tuhoisan sukellusveneonnettomuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Radio Free Asian pohjoiskorealaisista lähteistä saamien tietojen mukaan venäläinen sukellusvene oli osallisena 19 ihmisen hengen vaatineessa onnettomuudessa Pohjois-Korean rannikolla Chongjinin satamakaupungin lähellä.

Onnettomuus tapahtui viime vuoden heinäkuun alussa, mutta tieto siitä on vuotanut julkisuuteen vasta nyt.

Lähteiden mukaan venäläinen sukellusvene oli takertunut kalastustroolarin verkkoon ja noussut kovaa vauhtia pintaan irrottautuakseen siitä. Pintaan nopeasti noussut sukellusvene törmäsi useaan kalastusveneeseen ja yhteen Pohjois-Korean laivaston alukseen.

Kalastusveneissä oli yhteensä 14 ihmistä ja laivaston aluksessa 32.

”Useita Chongjinin kalastusveneitä ja merivalvontatehtävissä ollut Pohjois-Korean laivaston partioalus numero 679 törmäsivät venäläiseen sukellusveneeseen ja upposivat”, lähde kertoo.

Hänen mukaansa 11 laivaston merimiestä ja kahdeksan kalastajaa kuoli. Venäläisen sukellusveneen kerrotaan pelastaneen veden varaan joutuneita törmäyksestä selvinneitä.

Lähteen mukaan Chongjinissa ei tiedetä kalastajien todellisesta kohtalosta. Hän kertoo viranomaisten peitelleen tapauksen maansa Venäjän suhteiden vaarantumisen pelossa.

Onnettomuudesta selvinneet on siirretty toisille alueille ja myös onnettomuudessa kuolleiden omaisia on pakotettu muuttamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)