Verkkouutiset

Venäjän johdon virallinen lehti mokasi, kova kirjoitus perustuikin vitsiin

Venäjän hallinnon virallinen lehti siteerasi amerikkalaislehden satiiritekstiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtion virallinen lehti Rossiiskaja Gazeta on Radio Free Europen mukaan saattanut syyllistyä noloon mokaan.

Lehdessä on julkaistu Vladislav Vorobjovin kirjoitus, jossa hän suomii kovan linjan ulkopoliitikkona tunnettua amerikkalaissenaattori John McCainia.

”Vaikuttaa siltä, ettemme ole kaukana siitä, että McCain vaatii amerikkalaisia joukkoja valtaamaan YK:n päämajan”, Vorobjov muun muassa kirjoittaa.

Vorobjov käyttää kirjoituksessaan lähteenä McCainin puheita, jotka hän on ammentanut arvostetussa amerikkalaisessa The New Yorker -lehdessä julkaistusta Andy Borowitzin artikkelista.

Borowitz kirjoittaa otsikolla ”McCain vaatii iskuja FIFA:a vastaan”. Juttu on luonnollisesti silkkaa satiiria ja sen tarkoituksena on pilailla McCainin kustannuksella.

Huumori on kuitenkin mitä ilmeisimmin mennyt ainakin osaksi ohi venäläisiltä.

Vorobjov siteeraa kirjoituksessaan Borowitzin itse keksimää sitaattia, jonka mukaan McCain olisi todennut Yhdysvaltojen senaatissa, että ”kansainvälinen jalkapallon kattojärjestö FIFA on pantava maistamaan Yhdysvaltojen armeijan kostonjanoista raivoa ja mahtia”.

”Jos McCainilla olisi oikeasti valtaa, ketä hän haluaisi pommittaa seuraavaksi – jalkapallostadioneitako”, Vorobjov kysyy kirjoituksessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)