Venäjän televisio kertoo: Näin pukeutumalla saatat selvitä lentoturmasta

Venäjän televisiossa käytiin läpi, kuinka lentoturmaa varten tulisi pukeutua.

  • Elena Malisheva.

    ()

Venäjän televisiossa pyörivässä Tervettä elämää -asiaohjelmassa kerrottiin hiljattain, kuinka pukeutumisella voi vaikuttaa hengissä selviämisen todennäköisyyteen mahdollisessa lentoturmassa. Asiasta uutisoi tässä TJournal.

Kansallisessa levityksessä olevaa ohjelmaa vetää Elena Malisheva. Meduza luonnehtii omassa jutussaan Malishevaa “terapeutiksi, opettajaksi, lääkäriksi ja professoriksi”.

Lähetyksessä (video alla) Malisheva kertoo, kuinka katsojien kannattaa pukeutua lentomatkoille, jos he haluavat parantaa mahdollisuuksiaan selvitä mahdollisesta onnettomuudesta. Malishevan neuvoa havainnollistetaan kokeella.

Malisheva sytyttää tuleen neljää erilaista kangasta. Tulos on selvä. Puuvilla ja synteettiset kuidut palavat nopeimmin. Sen perusteella hän suosittelee, että katsojat pukeutuisivat lentomatkoilla vain villaan ja silkkiin.

”Silloin on edes jonkinlainen mahdollisuus selvitä”, Malisheva toteaa.

Toisena lentomatkustusneuvona Malisheva muistuttaa yleisöään, ettei ennen lentoa kannata syödä. Hänen mukaansa etenkin hapatettuja maitotuotteita ja erittäin kuitupitoisia ruokia tulisi välttää.

Hänen mukaansa ne aiheuttavat turvotusta, joka taasen voi johtaa siihen, että matkustajan ”sisäelimet puhkeavat”, mikäli kohdalle osuu kovaa turbulenssia tai jos joku kiskaisee kovaa heidän turvavyöstään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.