Verkkouutiset

Pysäyttävä karttakuva Venäjän mielenosoituksista: Näin kansa protestoi ympäri maata

Korruption vastaisia mielenosoituksia nähtiin viikonloppuna ympäri Venäjää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän viime sunnuntain mielenosoitukset olivat suurimpia, joita maassa on nähty sitten vuoden 2012 protestien. Tällä kertaa poikkeuksellista oli kuitenkin mielenilmausten levinneisyys kaupunkeihin ympäri maata.

Meduzan julkaisema interaktiivinen kartta mielenosoituksista löytyy tämän linkin takaa. Siihen on merkitty kaikki mielenosoitukset sekä pienimmät ja suurimmat julkisuudessa liikkuneet arviot niiden osanottajamääristä. Meduza huomauttaa, että viranomaisten ja järjestäjien ilmoittamissa mielenosoittajamäärissä on runsaasti eroja.

Kartta kertoo lisäksi myös pidätettyjen mielenosoittajien määrät. Niihin pääsee tutustumaan valitsemalla kaupungin kartalta.

Mielenosoittajat vastustivat korruptiota. Protestit saivat pitkälti alkunsa venäläisen oppositiovaikuttajan Aleksei Navalnyin johtaman korruption vastaisen FBK-säätiön julkaisemista paljastuksista.

Navalnyin mukaan Venäjän pääministeri ja entinen presidentti Dmitri Medvedev on haalinut itselleen ja lähipiirilleen omaisuutta keräämällä hyväntekeväisyys- ja kansalaisjärjestöjen kautta varoja varakkailta venäläispohatoilta ja pankeilta.

FBK on aiemmin paljastanut Medvedevin salattuja omistuksia kuten muun muassa pääministerin palatsin Volgan rannalla (video ja kuvia tämän linkin takana).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)