Verkkouutiset

Venäjä aikoo perustaa tukikohdan kuuhun

Venäjällä kaavaillaan miehitettyjen kuulentojen aloittamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän avaruushallinto Roscosmos lähettää vuonna 2024 Luna 25 -luotaimen kuuhun. Kyseessä on Venäjän ensimmäinen kuuhun suuntautunut lento sitten vuoden 1976.

Popular Mechanicsin mukaan kuuoperaatiot eivät pääty luotaimeen. Sen jälkeen Venäjä aikoo suorittaa miehitetyn lennon ja jopa perustaa tukikohdan kuuhun.

”Kyseessä on tieteellis-teknologinen operaatio. Me haluamme suorittaa siellä tieteellisiä kokeita, mutta hanke on myös teknologinen siinä mielessä, että meidän on palattava kuuhun, opittava, miten sinne laskeudutaan ja kuinka kuun yöstä selvitään. Paljon siitä, mitä 1970-luvulla saavutettiin, on unohtunut”, tutkija Vladislav Tretjakov kommentoi Luna 25:n tehtävää.

SpaceFlightInsider -sivuston mukaan Venäjän kaavailema tukikohta olisi määrä rakentaa 2030-luvulla. Ehdotettuun tukikohtaan kuuluisi erilaisia tieteellisiä tutkimusasemia, pitkän matkan kuuajoneuvo, laskeutumis- ja lähtöalusta sekä kuuta kiertävä satelliitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)