Verkkouutiset

Lisää todisteita: Ukrainalaisryhmä kuvasi ilmasta venäläisen tukikohdan Donetskissa

"Viidentoista päivän aikana vihollinen on rakentanut voimakkaan sotaleirin."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainalainen vapaaehtoisryhmä on julkaissut videon, joka ryhmän mukaan osoittaa venäläisten joukkojen tunkeutuneen Ukrainaan. Dnepr-1-ryhmän mukaan video on kuvattu lennokilla Sontseven kylän alueella Itä-Ukrainassa. Kylä sijaitsee noin 70 kilometriä Donetskin eteläpuolella ja 80 kilometriä Mariopolista koilliseen.

Kuvassa näkyy T-72-tankkeja, T-12-panssarintorjuntatykkejä, telttoja ja sotilaita. Videolla näkyy myös isoja telttoja, joita kuvataan komentokeskuksiksi. Polttoainerekat seisovat parkissa maakuopissa. Teiden laidat on merkattu heijastimilla yöajoa varten.

Ensimmäiset videot on kuvattu toukokuun 20. päivänä, tuoreemmat kesäkuun alussa, Dnepr-1 toteaa. Muutos on ryhmän mukaan merkittävä.

Hehtaarin kokoiselle alueelle kaivettiin juoksuhaudat kahdessa viikossa, Dnepr-1 toteaa.

– Viidentoista päivän aikana vihollinen on rakentanut voimakkaan sotaleirin, kaikki on tehty ammattimaisesti. Kaikki on suunniteltu etukäteen.

Venäläisistä sotilaista Ukrainassa on löydetty todisteita aiemminkin. Nato julkaisi jo viime elokuussa satelliittikuvia, joissa esitettiin sotakalustoa Krasnodonissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)