Verkkouutiset

”Venäläiskoneet harjoittelivat ydinasehyökkäystä Ruotsiin”

Ruotsalaislehti Expressenin tietojen mukaan Venäjä harjoitteli viime vuoden pääsiäisenä ydinasehyökkäystä Ruotsiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paljon keskustelua Ruotsin puolustusvoimien tilanteesta synnyttänyt tapaus sattui, kun kaksi pommikonetta hävittäjäsaattueessa yllätti Ruotsin puolustuksen täysin.

Venäläisten lento Gotlannin kupeeseen tapahtui pitkänperjantain yöllä harjoittelukohteinaan maalit sekä Tukholman alueella että eteläisessä Ruotsissa.

Lehden lähteiden mukaan Ruotsin puolustusvoimien tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Mustilta saadut tiedot paljastavat kyseessä olleen ydinasehyökkäyksen harjoitus.

Mustin tekemässä kattavassa analyysissä kyseisen yön tapahtumista käy ilmi, että venäläiset pommikoneet harjoittelivat risteilyohjuksilla tehtävää ydinaseiskua. Myös toinen lähde vahvistaa Mustin tiedot, että venäläisten pommikoneiden pilotit saivat radioviestinten välityksellä luvan käyttää ydinaseita.

Lehden haastattelema tiedusteluanalyysin professori Wilhelm Agrell Lundin yliopistosta kertoo, että stimuloidut ydinasehyökkäykset, joissa ei pelkästään tehdä todentuntuisia lentoja, vaan myös harjoitellaan viestintä- ja valmiustoimintaa ovat tunnettuja sitten kylmän sodan.

Kansanpuolueen kansanedustaja, puolustus- ja kriisivaliokunnan jäsen Allan Widman ei ole hämmästynyt Expressenin saamista tiedoista. Hänen mukaansa toiminta ei poikkea Venäjän viimeaikojen varustautumissuuntauksista, mutta ei kuitenkaan näe, että Ruotsin tulisi pelkästään tämän tapauksen perusteella huolestua vastaavien harjoitusten lisääntymisestä.

Ruotsin puolustuslinjausta valmistelevan työryhmän puheenjohtaja, ja moderaattien kansanedustaja Cecilia Widegren ei suostu kommentoimaan tietoja. Myöskään Ruotsin puolustusvoimat ei halua kommentoida uutisen paikkaansa pitävyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)