Verkkouutiset

Venäjä varoittaa Natoa: Neutraloimme kaikki uhkat Mustaltamereltä

Venäjän Nato-lähettiläs Aleksander Grushko sanoo Naton pyrkivän vastakkainasetteluun Mustallamerellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Natossa tiedetään vallan hyvin, ettei Mustastamerestä tule koskaan ”Naton järveä”. Ryhdymme kaikkiin tarpeellisiin toimiin neutraloidaksemme kaikki uhkat ja yritykset painostaa Venäjää etelästä, Aleksander Grushko toteaa Venäjän valtiollisen Rossiskaja Gazetan haastattelussa.

Nato-maista Romania, Bulgaria ja Turkki sijaitsevat Mustanmeren rannalla. Myös jäsenyydestä haaveilevilla Georgialla ja Ukrainalla on Mustanmeren rantaviivaa.

Asiasta uutisoivan Newsweekin mukaan Grushkon kommentit sivuavat Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin Financial Timesille hiljattain antamaa haastattelua. Siinä Erdogan varoitti Venäjän pyrkivän kiristämään otettaan Mustastamerestä. Hänen mukaansa Venäjä haluaa tehdä siitä oman järvensä.

Aleksander Grushkon mukaan Nato yrittää lisätä vastakkainasettelua Mustallamerellä. Hän toteaa, ettei suhteiden huonontuminen ole vielä loppunut.

– Naton ulkoministerien hiljattain pitämän kokouksen perusteella sotilasliitto aikoo jatkaa eristämispolitiikkaansa Venäjää vastaan siitä huolimatta, että Venäjä on vaatinut lausunnoissaan vuoropuhelua. En halua väittää, että suhteemme Naton kanssa ovat kylmän sodan tilassa, mutta sotilasliitto on siirtymässä kylmän sodan turvallisuusajatteluun.

Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentaja, kenraaliluutnantti Frederick “Ben” Hodges totesi tiistaina ukrainalaisen Hromadsken haastattelussa Naton muuttavan strategiaansa turvallisuuden takaamisesta Venäjän mahdollisen hyökkäyksen ehkäisemiseen pelotevaikutuksella.

– Ykkösprioriteettimme on estää käynnissä oleva Venäjän aggressio, Hodges sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)