Verkkouutiset

Venäjä alkaa maksaa korvausta ”sotaharjoituksissa kadonneiden” sotilaiden omaisille

Venäjän uusi laki takaa kuukausittaisen korvauksen harjoituksissa kadonneiden sotilaiden perheille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti keskiviikkona uuden lain, Censor kertoo. Sen nojalla ”velvollisuuttaan suorittaessaan kadonneen sotilaallisiin harjoitustehtäviin värvätyn siviilin tai sotilashenkilön” perhe saa 14 000 ruplan eli noin 270 euron kuukausittaisen korvauksen.

Korvaus jaetaan tasan kaikkien kadonneen henkilön perheenjäsenten kesken.

Lain on määrä astua voimaan vasta vuoden 2016 alusta.

Ukrainaan lähetetyille venäläissotilaille on ilmeisesti usein kerrottu, että he ovat matkalla harjoituksiin.

Uutislähteiden perusteella Itä-Ukrainassa on menehtynyt suuret määrät venäläisiä sotilaita. Hurjimpien arvioiden mukaan uhreja on voinut kertyä jopa tuhansia.

Venäjä on pyrkinyt hillitsemään uutisointia Ukrainassa kaatuneista sotilaista. Sotilashautausmaiden tuoreita hautoja kuvanneita toimittajia on häiritty. Sotilaskuolemia tutkinut BBC:n kuvausryhmä joutui hiljattain väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Venäjällä.

Kansainvälisen toimittajien turvallisuutta ja oikeuksia valvovan CPJ:n (Committee to Protect Journalists) mukaan siviilipukuiset miehet vartioivat sotilastukikohtien lähellä sijaitsevia hautausmaita ympäri Venäjää ja häätävät kaikki tunkeilijat.

Eräs venäläinen kuvausryhmä sai ”vartijoiden” hyökkäyksen videolle (alla). Kaksi kasvojaan peitellyttä siviilivaatteista miestä viilsi toimittajien auton renkaita ruuveilla ja yritti iskeä ajoneuvon lasin rikki. Miehet komensivat toimittajia poistumaan hautausmaalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)