Verkkouutiset

Venäjän valtiovarainministeri: Voisimme antaa talousapua Kreikalle

Venäjän valtiovarainministeri sanoo, että Venäjä voisi harkita taloudellisen avun antamista Kreikalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Voimme kuvitella millaisen tahansa tilanteen. Jos tällainen pyyntö tulee Venäjän hallitukselle, harkitsemme sitä ehdottomasti”, Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov totesi torstaina CNBC:n haastattelussa.

Siluanov kuitenkin huomautti, että maiden kahdenväliset suhteet tulee ottaa asiassa huomioon.

”Tämä on kaikki, mitä voin sanoa.”

Siluanov otti myös kantaa Venäjälle määrättyihin talouspakotteisiin. Hänen mukaansa ne ovat olleet haitallisia, mutta venäläiset yritykset ovat sopeutuneet niihin.

”Kuten näette, rupla on heikentynyt. Elämä jatkuu silti”, Siluanov kommentoi.

Suhde Venäjään mietityttää

Kreikan uuden hallinnon suhtautuminen Venäjään on noussut jonkinasteiseksi kysymysmerkiksi.

Kreikan sunnuntain vaaleissa äänivyöryn saaneen vasemmistolaisen Syrizan johtama hallitus ei hyväksynyt EU:n alkuviikosta antamaa lausuntoa, jonka mukaan kaikki 28 EU-johtajaa olivat yhtä mieltä siitä, että Venäjä on vastuussa lauantaisesta Ukrainan Mariupoliin tehdystä raketti-iskusta, jossa kuoli 30 ihmistä.

Syriza totesi tiistaina lehdistötiedotteessaan, että ”edellä mainittu lausunto julkaistiin ilman määrätynlaista menettelyä suostumuksen saamiseksi jäsenvaltioilta ja erityisesti ilman Kreikan hyväksynnän varmistamista”.

”Tätä kontekstia silmällä pitäen Kreikka ei hyväksy kannanottoa.”

Syrizan johtaja ja Kreikan uusi pääministeri Alexis Tsipras on myös vaatinut aiemmin, ettei Euroopan pitäisi tunnustaa Ukrainan ”uusnatsihallitusta”.

Syriza otti hallituskumppanikseen oitis äärioikeistolaisen Itsenäiset kreikkalaiset -puolueen. Puolueen puheenjohtaja Panos Kammenos toimii Kreikan uuden hallituksen puolustusministerinä.

Vuonna 2012 Kammenos totesi ihailevansa Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja sanoi, että Kreikan tulisi hakea jatkossa talousapua Venäjältä.

Kammenos on herättänyt kohua antisemitistisillä ja maahanmuuttajavastaisilla lausunnoillaan. Hän on myös kutsunut Saksan hallintoa uusnatseiksi.

Euroopan parlamentin liberaalidemokraattisen ALDE-ryhmän puheenjohtaja Guy Verhofstadt kommentoi Syrizan hallituskumppanivalintaa keskiviikkona toteamalla sen avanneen oven ”maahanmuuttajavastaiselle, homofobiselle ja antisemitistiselle puolueelle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)