Verkkouutiset

Venäjä tarjoaa miljoonapalkkiota anonyymipalvelun murtamisesta

Venäjän sisäministeriö tarjoaa miljoonien ruplien palkkiota anonyymipalvelu Torin käyttäjien tunnistamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän sisäministeriö tarjoaa 3,9 miljoonan ruplan (n. 82,6 tuhatta euroa) palkkiota anonyymipalvelu Torin salauksen murtamisesta sen käyttäjien tunnistamiseksi. Ministeriö ei kuitenkaan suostu kommentoimaan asiaa tarkemmin, kertoo The Guardian.

Asiantuntija Andrei Soldatovin mukaan ministeriön tarkoituksena voi olla etsiä tapoja rajoittaa anonyymipalvelun käyttöä, mutta sen onnistumista tärkeämpää sille on antaa merkki siitä, että se seuraa asiaa ja pitää ihmiset varpaillaan. Soldatovin mukaan Venäjä ei ole lähtenyt internetin sensurointiin Kiinan tapaan, vaan toimintamalli perustuu pelkoon, jolla käyttäjät ja palveluntarjoajat saadaan varovaisiksi.

Anonyymipalvelu Torin käyttäjistä peräti viidesosa on venäläisiä. Käyttäjämäärä on 2,5-kertaistunut kesäkuisen lainsäädännön kiristyksen jälkeen, jossa edellytettiin kaikkien yli 3000 päivittäistä kävijään yltävien blogien valtiollista rekisteröintiä. Tällä viikolla maan presidentti Vladimir Putin allekirjoitti puolestaan lain, jonka mukaan palvelujen on säilytettävä venäläisten käyttäjien tiedot Venäjällä. Lain astuessa voimaan 2016 se saattaa lopettaa Facebookin ja Twitterin kaltaisten yhteisöpalvelujen käytön maassa.

Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan on epätodennäköistä, että Torin salausta saataisiin murrettua. Myöskään luvattua palkkiota ei pidetä riittävän houkuttelevana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)