Verkkouutiset

USA:n tiedustelulähteet: Venäjä on testannut vallankumouksellista ydinsukellusvenettään

Pentagonin viranomaisten mukaan vedenalainen ohjus laukaistiin 27. marraskuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain tiedustelulähteiden mukaan Venäjä on toteuttanut vallankumouksellisen miehittämättömän ydinsukellusveneen testin. Nimettöminä pysyvien Pentagonin viranomaisten mukaan vedenalainen ohjus laukaistiin 27. marraskuuta. Tietoja siitä, oliko koe onnistunut, ei ole kerrottu. Myöskään paikka, jossa koe toteutettiin, ei ole julkisesti tiedossa.

Pentagonin tiedottaja, kapteeni Jeff Davis sanoo Washington Free Beaconille, että Yhdysvaltain armeija ”seuraa tarkasti Venäjän armeijan vedenalaisen sotakaluston kehitystä”. Hän ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan toteutetun kokeen yksityiskohtia.

Venäjä on kehittänyt ydinasetekniikkaansa viimeisen vuoden aikana samalla, kun suhteet länteen ovat entisestään kiristyneet.

Ydinsukellusveneen olemassaolosta kerrottiin ensimmäisen kerran syyskuussa, ja Venäjän armeija vahvisti tiedon kaksi kuukautta myöhemmin.

USA:n tiedusteluagenttien mukaan sukellusveneet, joille on annettu Pentagonissa nimi ”Kanyon”, varustellaan laajimmalla olemassa olevalla ydinasetekniikalla.

Lokakuussa Venäjän armeija julkaisi valokuvia maan kaikkien aikojen suurimmista ydinohjuksista, joiden sanotaan olevan tarpeeksi voimakkaita tuhotakseen Englannin kokoisen alueen.

Norjalainen prikaatikenraali Bjørn Tore Solberg kommentoi aiemmin tällä viikolla, että Venäjä kehittää rajamme tuntumassa uutta korkeatasoista sotilaskalustoa, kuten sukellusveneitä, lentokoneita ja pitkän kantaman huipputarkkoja ohjuksia, joiden kohteena voivat olla sekä koko Eurooppa että elintärkeät Atlantin poikki kulkevat viestintälinjat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)