Venäjä suunnittelee itsenäisiä taistelurobotteja – “kiintoisia tuloksia”

Venäjän asevoimat tavoittelee itsenäisesti toimivia taistelurobotteja.

  • Robottipanssariajoneuvo Venäjän valttion median videolla.

    ()

Venäjän armeijalla on robotisaatio-ohjelma, joka tulee tuottamaan itsenäisesti taistelukentällä toimivia taistelurobotteja, Venäjän varapuolustusministeri Pavel Popov väittää Moskovsky Komsomolets -lehdessä.

Asiasta uutisoi Moscow Times.

Popovin mukaan erityiset robottiyksiköt tulevat toimimaan yhteisen komentojärjestelmän alaisuudessa.

Sotilasasiantuntija Viktor Murakovski vahvistaa Venäjän asevoimien pyrkivän aktiivisesti kehittämään uutta robottiteknologiaa. Hänen mukaansa asiasta ei kuitenkaan juuri keskustella julkisuudessa.

”Emme voi puhua todellisesta loikasta robotiikan kehityksessä ennen kuin tekoälyä luodaan, mutta robotit kehittyvät silti jatkuvasti”, Murakovski toteaa.

Jo nykyiset hahmontunnistusjärjestelmät saattavat kuitenkin hänen mukaansa ”johtaa kiintoisiin tuloksiin”.

Moskovsky Komsomolets kertoo Venäjän asevoimien saavan seuraavan kahden vuoden aikana ”uusia järjestelmiä, jotka ovat venäläisen robottiteknologian virstanpylväs”.

Maailmalla Venäjän sotarobotteihin ja niiden väitettyihin ominaisuuksiin on suhtauduttu varsin skeptisesti.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.