Verkkouutiset

Venäjän ahdinko pahenee: Rikkaille alueille kaavaillaan Robin Hood -veroa

Tarkoitus on siirtää osa rikkaimmilta alueilta kerätyistä veroista köyhempien alueiden kehittämiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtiovarainministeriö aikoo aloittaa varakkaammilta alueilta kerättyjen verojen uudelleensijoittamisen, kertoo The Moscow Times. Tarkoituksena on ohjata prosenttiyksikön verran kerätyistä verotuloista köyhempien alueiden kehittämiseen.

Nykyisin Venäjän alueilla on voimassa 20 prosentin suuruinen tulovero, jonka ne keräävät paikallisilta yrityksiltä. Verosta kaksi prosenttiyksikköä siirtyy federaatiolle, kun loput kahdeksantoista jäävät alueen budjettiin. Nyt rikkaammat alueet ovat menettämässä osuudestaan yhden prosenttiyksikön, eli noin 5,5 prosenttia näistä verotuloista.

”Uskomme, että kohdistaaksemme resursseja uudelleen meidän on vaadittava enemmän paremmin menestyviltä alueilta”, sanoo maan valtiovarainministeri Anton Siluanov.

Venäjällä on kärsitty pahasti matalista öljyn maailmanmarkkinahinnoista ja sen varavarannot ovat pienentyneet niiden käytön myötä, minkä vuoksi valtio on ottamassa ensi vuonna jälleen ulkomailta velkaa.

Pietarin ja Moskovan kaltaisilla vauraammilla alueilla ei innostuta ”Robin Hood” -verosta. Kremlin sisäpiiriin kuuluva Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on jo tuominnut aikeet ja verrannut toimia ”kuolleen hevosen ruoskintaan”.

”Jos nämä alueet jatkavat tuhlaamista samaan tapaan kuin ennenkin, silloin sata miljoonaa ruplaa nielaistaan ilman että kukaan edes huomaa. Menoja on leikattava jyrkästi ja tuloja nostettava”, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)