Verkkouutiset

Venäjän media raivona Ruotsille: Puolustusministeri hyödyntää venäläispelkoa

Venäjän valtion median mukaan Ruotsissa ei ymmärretä venäläistä lähestymistapaa puolustusasioihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Liittoutumaton Ruotsi syventää edelleen sotilasyhteistyötään Venäjän hyökkäyksen pelossa äänestäjiään pitävien amerikkalaispoliitikkojen kanssa samalla, kun Naton ja Venäjän jo ennestään kireät välit huononevat sapelinkalistelun ja näyttävien sotilaallisten toimien myötä”, Venäjän valtion media kirjoittaa.

Jutun mukaan Ruotsissa ei ymmärretä ”venäläistä lähestymistapaa”. Jutun otsikossa todetaan Ruotsin kaveeraavan Yhdysvaltojen kanssa Venäjän pelon vuoksi. Tätä kuvataan ”tyystin järjettömäksi”.

Artikkelissa käsitellään Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistin ja Yhdysvaltojen puolustusministeri Ashton Carterin keskiviikkona allekirjoittamaa lausuntoa, jossa sovittiin maiden välisen puolustusyhteistyön syventämisestä. Hultqvist on myöntänyt, että sopimuksen syynä on Venäjän toiminta.

Venäläismedian mukaan Hultqvist on eräs Ruotsin kovaäänisimmistä vahvempien Nato-siteiden puolestapuhujista. Hänen kerrotaan käyttävän tekosyynään ”Moskovan supervaltahaaveita” ja ”hyödyntävän näin maanmiestensä ”syvään juurtunutta venäläispelkoa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)