Verkkouutiset

Venäjä lupaa laseraseiden teknologista vallankumousta

Odotamme erityistä läpimurtoa laser- ja elektromagneettisten aseiden alueella, sanoo Venäjän varapuolustusministeri Juri Borisov.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä kehittää hypersoonisia aseita, joissa käytetään ”pääasiassa uusia materiaaleja” ja jotka toimivat ”täysin ennennäkemättömin keinoin”, Venäjän varapuolustusministeri Juri Borisov kertoo.

IBT:n mukaan Borisov sanoo, että uusien aseiden odotetaan olevan läpimurto laser- ja elektromagneettisten aseiden kentällä.

– Seuraavan sukupolven hypersooniset käyttävät plasmaa, Borisov sanoo.

Hänen mukaansa uutta ja nopeaa aseteknologiaa tarvitaan, koska nykyinen armeijaoperaatioiden luonne osoittaa, että ”aika päätöksenteosta lopputulokseen on lyhentynyt merkittävästi”. Kun aiemmin puhuttiin tunneista ja jopa päivistä, nykyisin puhe on minuuteista ja pian ainoastaan sekunneista, Borisov sanoo.

– Nykypäivänä se, joka oppii tunnistamaan vihollisen ja nimeämään kohteen nopeinten, on se, joka todella voittaa.

Venäjän armeijalla on Borisovin mukaan nyt käsillä ”uusi tieteellinen ja teknologinen vallankumous”. Se perustuu fysiikkaa hyödyntävään asejärjestelmään, jota ei koskaan aiemmin ole käytetty.

– Venäjän tiedeakatemialla ja puolustusministeriöllä on erityiset tavoitteet. Halutaan kehittää tieteellistä ja teknologista potentiaalia. Odotamme erityistä läpimurtoa laser- ja elektromagneettisten aseiden kohdalla, Borisov kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)