Verkkouutiset

Venäjän ministeriö ajaa opiskelijoille pakollista koulutusta ”värivallankumouksia” vastaan

Venäjän puolustusministeriö haluaa kaikkien yliopisto-opiskelijoiden osallistuvan vastavallankumoukselliseen opetukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moskovan valtiojohto tituleeraa entisissä Neuvostoliiton maissa tapahtuneita Venäjälle myönteisiin hallintoihin kohdistuneita vallankumous- tai vastustusliikkeitä mielellään värivallankumouksiksi.

Käsite on liitetty muun muassa Ukrainan niin kutsuttuun oranssiin vallankumoukseen ja viimeisimpänä myös Armenian mielenosoituksiin.

Venäläiseen Izvestijaan viittaava Moscow Times kertoo Venäjän puolustusministeriön ehdottaneen nyt, että kaikille venäläisille yliopisto-opiskelijoille alettaisiin opettaa ”poliittisten kapinoiden vastustamista”.

Puolustusministeriön on saanut alkunsa Moskovan alueparlamentin edustajan Kirill Shitovin aloitteesta. Hän ehdotti hiljattain, että joissakin Venäjän yliopistoissa järjestettäville sotilaskoulutuskursseille osallistuville opiskelijoille opetettaisiin vastavallankumouksellista toimintaa.

Puolustusministeriön mukaan aloite tulisi kuitenkin viedä vieläkin pidemmälle.

”Opiskelijoiden tulisi tutkia värivallankumouksien leviämisen teknologioita ja tapoja vastata niihin samalla, kun he suorittavat korkeakouluopintojaan”, Venäjän apulaispuolustusministeri Nikolai Pankov toteaa.

Venäjän opiskelijaliiton johtaja Aleksei Krapukhin on taas sitä mieltä, että tällaisten kurssien propaganda aiheuttaisi juuri päinvastaisen reaktion kuin, mihin niillä pyritään.

Koulutustutkija Irina Abankina Moskovan valtionyliopiston kauppakorkeakoulusta arvioi yliopisto-opiskelijoiden olevan liian vanhoja vastavallankumoukselliseen koulutukseen.

”Tämä työ olisi tehokkaampaa, jos se alkaisi jo lukiossa tai yläasteella”, Abankina toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)