Verkkouutiset

Näin Ukraina nauraa Venäjän oudoille korttiväitteille tiesurmasta

Venäläisissä tiedotusvälineissä Itä-Ukrainan Slovjanskin yhteenoton todisteeksi väitetty käyntikortti myös huvittaa ukrainalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi sunnuntaina Venäjän tiedotusvälineissä esitellystä käyntikortista, jonka sanottiin löytyneen Slovjanskin tarkastuspisteellä tapahtuneen veriteon jäljiltä hyökkääjien autosta.

Venäjän ulkoministeriö syytti tämän pohjalta Ukrainan kansallismielistä Oikeaa Sektoria ja väitti, ettei Kiova halua riisua ääriaineksia aseista.

Ukrainassa käyntikorttitodisteeseen on suhtauduttu epäuskoisen huvittuneesti. Twitterissä käyntikortti lähti elämään omaa elämäänsä ja sai oman tilinkin.

Kortti on löytänyt Twitterin kuvamuunnoksissa, joista ohessa näytteitä, tiensä mitä erilaisimpiin paikkoihin. Lisää meemin kuvavitsejä löytää esimerkiksi tästä linkistä.

Oikea Sektori on kiistänyt osallisuutensa ja sen tiedottajan mukaan kortteja löytyi täysin palaneistakin ajoneuvoista, mikä tekee väitteistä ”täysin absurdeja”. Myöskään Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU ei ole pitänyt todistetta uskottavana.

Youtube-videolla on Oikean Sektorin Dmytri Yaroshin, jonka nimi käyntikortissa oli, viikko sitten esitämä vetoomus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)