Verkkouutiset

Venäjä haluaa arktiseksi supervallaksi – tällainen on Vladimir Putinin uusi massiivinen sotilastukikohta

Venäjä on alkanut panostaa aktiivisesti arktiseen alueeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CNN kertoo julkaisemallaan videolla massiivisesta tukikohdasta, jota Venäjä rakentaa vahvistaakseen statustaan arktisella alueella.

Tukikohtaan mahtuu 150 sotilasjoukkuetta ja sotalentokonetta. Tukikohdan keskus on Venäjän lipun väreihin maalattu rakennus.

Tukikohdassa majailevat joukot elävät äärimmäisissä olosuhteissa. Sijoitukset kestävät 18 kuukautta, ja tuona aikana alueen lämpötila ei käy kertaakaan lähelläkään nollaa saati plusasteita.

Venäjän armeijan tarkoituksena on harjoittaa sotajoukkoja sietämään kylmiä olosuhteita. Harjoituksissa muun muassa hyödynnetään poroja kuljetusten apuna.

– Kyse on Venäjän halusta nostaa statustaan arktisella alueella, sanoo tutkimuskeskus CNA:n Venäjän armeijaa tutkinut analyytikko Michael Kofman CNN:lle.

Presidentti Vladimir Putin vieraili tukikohdassa hiljattain. Asiantuntijoiden mukaan Putin on erityisen kiinnostunut alueen kaasu- ja öljyvarannoista, joiden arvo voi nousta kymmeniin miljardeihin dollareihin.

Putin on alkanut aktiivisesti panostaa arktiseen alueeseen, mistä merkkinä Venäjä on muun muassa pystyttänyt lippunsa Pohjoisen jäämeren pohjaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)