Verkkouutiset

Ensin syytös Venäjän televisiossa, sitten yliopisto irtisanoi yhdysvaltalaisen professorin

Putin sanoi, että "vieraat organisaatiot" houkuttelevat venäläisiä. Kuusi päivää tämän jälkeen Kendrick White sai potkut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nižni Novgorodissa sijaitseva Lobatševskin yliopisto irtisanoi tiistaina vararehtorinsa, professori Kendrick Whiten. Irtisanomista edelsi Venäjän valtion televisiossa esitetty dokumentti, jossa Whiten sanottiin tuovan Venäjälle harmia.

Asiasta kertoo the Moscow Times.

White on Yhdysvaltain kansalainen. Hän on työskennellyt Nižni Novgorodissa vuodesta 1992 lähtien. Moscow Timesin mukaan hän keskittyi opetustyössään edistämään yrittäjyyttä ja innovaatioita. Hän muun muassa järjesti opiskelijoille mahdollisuuksia vaihto-ohjelmiin Yhdysvalloissa.

Valtion televisiokanava Rossija 1 piti Whiten opetusta haitallisena Venäjälle.

– Amerikkalainen demokratia on vain yritys alistaa muita, ohjelman kertojaääni totesi.

Ohjelmassa myös ihmeteltiin, miten Whiten Yhdysvaltain kansalainen on voinut päästä niinkin korkeaan asemaan kuin vararehtoriksi Venäjällä.

White irtisanottiin kahta päivää ohjelman esittämisen jälkeen. Venäjän duuman koulutusvaliokunnan varapuheenjohtaja Vladimir Burmatov sanoo, että kyseessä oli hallinnollinen päätös.

– Politiikalla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Venäjä on viime vuosina tiukentanut suhdettaan opiskelijoiden vaihto-ohjelmiin. Venäjän presidentti Vladimir Putin arvosteli viikko sitten ”vieraita organisaatioita” siitä, että nämä houkuttelevat opiskelijoita ulkomaille.

– Vieraiden organisaatioiden verkosto on rynnännyt valepukuisena kouluihimme Venäjällä väittäen, että ne tukevat nuoria ihmisiä. Todellisuudessa ne vain imevät kaiken kun pölynimuri, Putin on todennut Ria Novosti -julkaisussa.

White on jo palannut Floridaan ja etsii uutta työpaikkaa.

– Tunteeko kukaan hyvää headhunteria, hän kyselee Facebook-sivuillaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)