Verkkouutiset

Venäjä haastaa ukrainalaisministerin oikeuteen sotarikoksista

"Antoivat käskyn tuhota täydellisesti."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtiollinen poliisi haastaa oikeuteen kolme korkeaa ukrainalaisviranomaista. Poliisin mukaan Ukrainan puolustusministeri Valeri Heletei, kenraali Viktor Muzhenko ja komentaja Oleh Mikas ovat syyllistyneet siviilien murhiin, kiellettyjen aseiden ja menetelmien käyttöön sekä kansanmurhaan.

Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto Itar-Tass.

Syytteiden mukaan Heletei, Muzhenko ja Mikas ovat vastuussa sotilasoperaatioista, jotka toteutettiin Donetskin lentokentän lähellä heinä–syyskuussa tänä vuonna.

Venäjän mukaan kolmikko rikkoi vuodelta 1948 peräisin olevaa kansanmurhan kieltävää YK-sopimusta. He antoivat käskyn tuhota täydellisesti Luhanskissa ja Donetskissa asuvan venäjää puhuvan väestön, sanoo valtiollisen poliisin tiedottaja Vladimir Markin.

– Seuraus oli, että yli 3 000 siviiliä kuoli, yli 5 000 asukasta loukkaantui sekä yli 500 taloa, sairaalaa ja koulua tuhoutui tai paloi, Markin toteaa.

Syytettynä on myös muita ukrainalaisviranomaisia. Venäjän mukaan kaikki syytetyt julistetaan kansainvälisesti etsintäkuulutetuiksi oikeudenkäyntiä varten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)