Verkkouutiset

Venäjä syyttää rajusti Baltian maita ihmisoikeusrikkomuksista

Venäjän ulkoministeriö on julkaissut Viroa, Latviaa ja Liettuaa ihmisoikeusrikkomuksista syyttävän puheen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeuskomission Konstantin Dolgovin puhe on julkaistu tässä Venäjän ulkoministeriön sivuilla.

Dolgov piti puheen ”Latvian, Liettuan ja Viron venäläisten maanmiesten alueellisessa konferenssissa” 13. syyskuuta. Sen englanninkielinen käännös löytyy tästä.

”Valitettavasti on välttämätöntä todeta että valtava määrä maanmiehiämme ulkomailla, kokonaisia segmenttejä venäläisestä maailmasta, kohtaa yhä vakavia ongelmia heidän oikeuksiensa ja laillisten etujensa turvaamisessa”, Konstantin Dolgov totesi.

Hänen mukaansa ilmeisimpiä syitä tähän ovat muukalaisviha ja uusnatsistiset suuntaukset monissa valtioissa. ”Häpeällisen taudin selvimmät manifestaatiot” nähdään hänen mukaansa EU:n maissa, joille ”kansakunnan puhtauden” puolesta taistelu on tuttua.

Dolgovin mukaan Euroopan komissio itsepäisesti on haluton puuttumaan massiivisiin venäjää puhuvan väestön oikeuksien loukkauksiin Baltian alueella juridisiin tekosyihin vedoten. Hänen mukaansa Latvian oikeuttamia entisten SS-legioonalaisten marsseja Riikassa ei voida hyväksyä.

”On välttämätöntä selvästi huomata, että tällaisilla teoilla, joita monet poliittiset voimat tekevät, voi olla kauas ulottuvia valitettavia seurauksia”, Dolgov totesi.

Konstantin Dolgovin retoriikka on herättänyt huomiota Baltian maissa. Vastaavia syytöksiä Venäjä esitti alkuvuonna venäläisten kohtelusta Ukrainassa.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ihmettelee Twitterissä puheesta käydyssä keskustelussa, miksi niin monet Venäjän liberaalit sitten pakenevat Viroon. Ilveksen mukaan vastaavia puheita on kuultu säännöllisesti ja muuttumattomina.

”Merkillisesti, silloin kun me olimme huolestuneita (näistä puheista), meille kerrottiin että ’ne ovat vain heidän omaan sisäiseen käyttöönsä'”, Ilves kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)