Verkkouutiset

Hinnat nousevat ja inflaatio pahenee – vastapakotteet kurittavat Venäjän taloutta

Länsimaisiin elintarvikkeisiin kohdistuvat vastapakotteet ovat alkaneet näkyä Venäjällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Deutsche Wellen mukaan elintarvikkeiden hinnat ovat lähteneet kovaan nousuun ja jo ennestään korkea inflaatio on pahentunut entisestään.

Venäjä on asettanut EU-maista, Norjasta, Yhdysvalloista, Australiasta ja Kanadasta peräisin olevat liha- ja maitotuotteet, kasvikset ja hedelmät tuontikieltoon vastauksena Lännen siihen kohdistamiin talouspakotteisiin.

Venäjän valtion tilastokeskuksen julkaisemien lukujen perusteella kuluttajahinnat ovat nousseet 0,1 prosentin viikkotahtia eikä loppua näy. Erityisesti, kanan, porsaanlihan ja kalan ja juuston hinnat ovat nousseet merkittävästi.

”Hedelmien ja vihannesten hinnat laskevat tavallisesti elokuussa, kun sekä paikallista tuotantoa että tuontia on paljon. Nyt sitä ei tapahtunut”, moskovalaisen Macro-Advisoryn tutkija Chris Weafer totesi Deutsche Wellen haastattelussa.

EU päätti viikonloppuna panna valmisteluun uusia Venäjään kohdistuvia pakotteita. Pakotteista on tietojen mukaan tulossa entistä tiukempia.

Suomen pääministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi välittömästi kokouksen päätyttyä, että uudet pakotteet tulevat koskettamaan samoja aloja kuin aikaisemmatkin. Näitä ovat esimerkiksi rahoitusala, energiamarkkinat ja sotimiseen liittyvät tuotteet.

Uudet pakotteet tulevat voimaan viikon parin kuluessa heti kun virkamiesvalmistelu saadaan valmiiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)