Verkkouutiset

Varoitus Donald Trumpille: Älä riko Eurooppaa, se laukaisee sodan

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ärsyyntyi Brexitin myötäilystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on lähettänyt suorasukaisen varoituksen USA:n presidentille Donald Trumpille.

Financial Timesin mukaan Juncker varoittaa Trumpia antamasta muulle Euroopalle sytykettä Brexitistä. Junckerin mukaan EU:n hajottaminen voisi laukaista sodan Länsi-Balkanilla.

FT:n haastattelema Juncker sanoo viestineensä Trumpille EU:n hajoamisen vaaroista kertomalla varapresidentti Mike Pencelle skenaarionsa. Juncker vieraili Washingtonissa viime kuussa.

– Sanoin varapresidentille, että älkää kutsuko muita lähtemään, koska jos EU kaatuu, teillä on uusi sota Länsi-Balkanilla, Juncker sanoo FT:lle.

Juncker kertoo, että hän ärsyyntyi ja yllättyi siitä, että Trump myötäili Britannian lähtöä EU:sta.

Länsi-Balkaniin viittaaminen liittyy vuoteen 1991 ja entisen Jugoslavian hajoamiseen sekä sitä seuranneeseen raakaan sotaan, joka loppui Naton väliintuloon.

Junckerin mukaan oli tärkeää tarjota tuolloin Balkanin maille näkymä EU-jäsenyydestä.

– Jos jätämme heidät – Bosnia-Herzegovinan, Serbian, Makedonian, Albanian ja muut alueen maat – yksin, meillä on sota uudelleen käsissämme, Juncker varoittaa Yhdysvaltoja.

Haastattelussa Juncker myös sanoo EU:n laskevan tarkkaan Brexitin hinnan. Hänen mukaansa lasku Britannialle on noin 60 miljardia euroa. Hän ennakoi eroneuvotteluista vaikeaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)