Synkkä ennuste tulevasta: Tämä voi tehdä puolet väestöstä työttömiksi

Robotisaatio tulee aiheuttamaan ihmisten keskuudessa eksistentiaalisen kriisin, sanoo tutkija Moshe Vardi.

  • LKS 20151007 ABB:n YuMi'-robotti valmistaa ja leimaa paperilennokin esittelytilaisuudessa Helsingissä 7. lokakuuta 2015.

    Robotit tulevat ennusteen tekemään puolet maapallon väestöstä työttömiksi.

    ()

Yhdysvaltalaisen Ricen yliopiston tutkija Moshe Vardi varoittaa, että robotisaatio voi ajaa jopa puolet maapallon väestöstä työttömiksi, kertoo The Guardian. Vardin mukaan muutos tulee tapahtumaan 30 vuoden kuluessa.

‒ Jos olemme saavuttamassa aikaa, jolloin koneet tulevat olemaan kyvykkäitä tekemään melkein mitä tahansa, mitä tekemistä ihmisille jää?

Aiemmin muun muassa fyysikko Stephen Hawking on ilmaissut huolensa robottien yleistymisestä. Hawkingin mukaaan tekoäly saattaa merkitä koko ihmisrodun loppua.

Vardin mukaan robotit tekevät toki ihmisten elämästä helpompaa, mutta ne saavat aikaan ihmisten keskuudessa eksistentiaalisen kriisin:

‒ Uskon, että työn tekeminen on perustavanlaatuinen asia ihmisten hyvinvoinnin kannalta, hän sanoo.

Vardin mukaan teknologia on viimeisen 50 aikana jo massiivisesti vaikuttanut muun muassa USAn talouteen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.