Verkkouutiset

Venäjän turvaneuvosto valmistelee toimia vallankaappausta vastaan

Värivallankumouksen skenaario on saanut Venäjän johdon reagoimaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhan mahdolliset seuraukset ovat herättäneet huolta Venäjän turvaneuvostossa. Neuvosto on presidentti Vladimir Putinin johdolla toimiva turvallisuuselin, johon kuluu maan avainministereitä ja tärkeimpiä virastojen johtajia.

Kommersantin mukaan turvaneuvoston tieteellisessä ryhmässä valmistellaan vastatoimia ”värivallankumouksen skenaariota” vastaan. Turvaneuvoston jäsenet katsovat värivallankumousten estämisestä tulleen relevantin kysymyksen, jota käsitellään neuvoston seuraavassa kokouksessa.

Lehdessä puhutaan muun muassa verkon toiminnan rajoittamisesta ja ”sosiaalisen vallankumouksen romanttisen stereotypian” estämisestä. Kremlistä kerrotaan vahvistetun, että turvaneuvosto harkitsee toimia ”maan suvereniteetin suojelemiseksi”.

Turvaneuvostoon kuuluva professori Andrei Manoilo katsoo, että ulkoisesti järjestetyn vallankaappauksen riskit ovat kasvamassa. Nemtsovin ampuminen on hänen mukaansa saattanut laukaista ”manipuloitavissa olevan aggressiivisen poliittisen joukon muodostumisen”. Manoilo katsoo kaikkien värikumousten olevan ulkoa johdettuja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)