Verkkouutiset

Kymmeniä pidätetty Valko-Venäjällä presidentti Alexander Lukashenkon vastaisissa protesteissa

Mielenosoittajat yrittivät marssia Minskin pääkatua pitkin, mutta poliisi saartoi heidät ja aloitti pidätykset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuhannet valkovenäläiset ovat uhmanneet kieltoa protestoida työttömiin kohdistuvia veronkiristyksiä vastaan, minkä seurauksena kymmeniä aktivisteja ja toimittajia pidätetty.

Jännitteet Valko-Venäjällä ovat kiristyneet viikkojen ajan. Presidentti Alexander Lukashenko on kieltäytynyt romuttamasta yli kuusi kuukautta työttömänä olleita koskevaa veronkiristystä. Protestoijien mukaan vero kohdistuu niihin, joiden on vaikeaa löytää työtä.

Mielenosoittajat yrittivät marssia yhtä Minskin pääkatua pitkin, mutta poliisi saartoi heidät ja aloitti pidätykset. BBC:n mukaan mielenosoituksia jatkaneet protestoivat haukkuivat poliiseja fasisteiksi. Poliisin kerrotaan käyttäneen tilanteessa voimakeinoja.

Vuodesta 1994 Valko-Venäjää hallinnutta Lukashenkoa on kutsuttu ”Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi”. Lukashenko on viime aikoina kuitenkin pyrkinyt lämmittämään välejään länteen ja vähentämään Valko-Venäjän riippuvuutta Venäjästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)