Verkkouutiset

Clinton ja Trump kiivaassa, sekavassa vaaliväittelyssä

Ilkeäsävyisessä USA:n presidenttiväittelyssä nähtiin kaksi erilaista ehdokasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuosisadan väittelyksi ennustettu, jopa sadan miljoonan tv-katsojan seuraama Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden ensimmäinen kohtaaminen oli myrskyisä.

Vastakkain olivat alkuhermostumisen jälkeen aggressiivinen, spontaani ja toista keskeyttänyt Donald Trump sekä esiintymisensä selvästi erittäin harjoitellut, hymyilemään pyrkinyt ja tarkasti esiintynyt Hillary Clinton.

Ohjelman muoto sortui, kun he kävivät läpi lähes kaikkia toistensa heikkouksia.

– Minulla on tunne että tämän illan lopussa minua syytetään kaikesta, Hillary Clinton huokasi.

– Miksipä ei, Trump heitti.

– Mukaan väittelyyn vaan sanomaan lisää hulluja asioita, Clinton sanoi takaisin.

Clinton selvästi pyrki Trumpin ”ihon alle” ja onnistui siinä. Trump taas pyrki erittäin usein keskeyttämään Clintonin ja puhumaan juontajasta piittaamatta.

– Olen tavannut tiskaajia, maalaajia, arkkitehtejä, marmoriasentajia, tapetin laittajia, joille olette kieltäytyneet maksamasta kun he ovat tehneet työtä jota pyysitte heitä tekemään. …Olen todella helpottunut että edesmennyt isäni ei koskaan tehnyt bisnestä kanssanne, Hillary Clinton sanoi Donald Trumpille.

Trump puhui esivaalien tapaansa työpaikkojen lähtemisestä USA:sta, Kiinan ja Meksikon ylivoimasta sekä tarpeesta neuvotella taloussopimukset uudelleen.

– Tulen leikkaamaan veroja isossa mitassa – ja te tulette nostamaan veroja isossa mitassa, Trump sanoi Clintonille.

Trump määritteli toisessa yhteydessä Clintonin näin:

– Tyypillinen poliitikko: pelkkää puhetta, ei toimia, kuulostaa hyvältä, ei toimi, ei koskaan toteudu.

Clinton epäili, ettei Trump ole niin rikas eikä anna niin paljon hyväntekeväisyyteen kuin antaa ymmärtää. Toisella kertaa Clinton totesi Trumpin elävän omassa todellisuudessaan.

Donald Trump selvästi hermostui pistelyistä. Hänen oli ennen väittelyä odotettu tuovan esiin tyynemmän, rauhallisemman minänsä, mutta sitä ei nähty.

– Well – kuunnelkaa mitä kuulitte, Hillary Clinton murjaisi Trumpin esiintymisestä.

Yksi riidanaihe oli ISIS. Clinton totesi, että hänellä sentään on edes suunnitelma ISIS:iä vastaan. ”Ei ihme, kun olette taistelleet sitä vastaan koko aikuisikänne”, Trump sanoi.

Donald Trumpia painostettiin julkistamaan veronsa.

– Julkistan ne, lakimieheni ohjeiden vastaisesti, kun hän (Clinton) julkistaa hänen 33 000 sähköpostiaan jotka on hävitetty, Trump sanoi.

Donald Trumpin mukaan Hillary Clintonilla ei ole kestävyyttä, sitkeyttä presidentiksi.

– Sitten kun hän matkustaa 112 maahan ja neuvottelee rauhansopimuksen, tulitauon, tai käyttää edes 11 tuntia todistamassa kongressin komitealle, hän voi puhua minulle kestävyydestä, Clinton vastasi.

– Hillarylla on kokemusta, mutta se on huonoa kokemusta, Trump jatkoi.

– Tämä on mies joka on sanonut naisia sioiksi, laiskoiksi ja koiriksi ja sanonut raskauden olevan epäsopivaa työntekijöille, Clinton vastasi.

Väittelyn litterointi tulee löytymään tästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)