Verkkouutiset

Tuhansittain työhakemuksia kaukaiseen pikkukylään – britit haluavat pakoon Brexitiä

Pieni uusiseelantilaiskylä on vastaanottanut yli 10 000 työhakemusta ympäri maailmaa, kertoo The Guardian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pikkuinen kylä Uudessa-Seelannissa on saanut yli 10 000 työhakemusta ympäri maailmaa viime päivien aikana. Kylän pormestarilla on pelkästään puhelimessaan 5000 vastaamatonta puhelua ja tuhansittain viestejä odottaa vastaamista sähköpostissa ja sosiaalisessa mediassa.

Kaitangatan maalaiskylässä on epätavallinen ongelma, sillä 800 asukkaan kylässä on tarjolla 1000 työpaikkaa ilman työntekijää ja paljon edullisia asuntoja vailla asukkaita. Kylään tarvitaan muun muassa lakimiehiä, pankkialan ihmisiä sekä työntekijöitä palvelualoille. Kylä päätti ratkaista ongelman houkuttelemalla uusia asukkaita tarjoamalla kylästä taloa ja tonttia 230 000 Uuden-Seelannin dollarin eli noin 147 480 euron hintaan.

Pormestari Bryan Cadoganin mukaan kylä on ollut täysin valmistautumaton näin laajaan kiinnostukseen, mutta se on ”piristänyt kyläläisten mielialaa valtavasti”. Cadoganin mukaan useissa hänen vastaanottamissaan viesteissä Brexit mainitaan syyksi lähteä Britanniasta ja aloittaa uusi elämä Uudessa-Seelannissa.

Kolmannen sukupolven maidontuottajan Evan Dickin mukaan kylässä tunnelma on villi.

– Äiti ja hänen kaksi lastaan saapuivat juuri lentokoneella. Vein heidät heidän tontilleen ja ilme äidin kasvoilla oli taianomainen. ”Onko tämä kaikki meidän?” hän kysyi. Näen jo nyt positiivisuuden ja elämänilon virtaavan kylän läpi. Kuka olisi uskonut, että Kaitangata on joskus maailmankartalla, Dick totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)