Verkkouutiset

Uudet todisteet syventävät lentoturmamysteeriä – liuku tuhoon kesti luultua kauemmin, mitä hävittäjälentäjä näki?

Germanwingsin turmakone liukui maahan noin 18 minuuttia aiemmin uutisoidun 8 minuutin sijaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläisen Independentin mukaan Germanwingsin tiistaina pudonneen koneen tutkatiedot paljastavat, että se alkoi menettää korkeutta noin 300 metriä minuutissa kello 10.30 jälkeen paikallista aikaa.

Tätä jatkui 17 minuuttia. Kone katosi tutkasta 10.48 ja sen uskotaan iskeytyneen maahan muutamaa minuuttia myöhemmin.

Tutkadata on ristiriidassa aiemmin kerrotun kanssa. Koneen on uskottu syöksyneen maahan 8 minuutissa.

Ranskan liikenneministeri Ségolène Royal vahvisti lehdistölle keskiviikkona, että radioyhteys koneeseen menetettiin samoihin aikoihin, kun se aloitti hitaan liukunsa tuhoon. Hän kertoi myös, että Ranskan asevoimat oli lähettänyt hävittäjäkoneen seuraamaan koneen tilannetta sen jälkeen, kun kummallinen käytös huomattiin, eikä yhteydenottoihin tullut vastausta.

Silminnäkijöiden mukaan hävittäjä seurasi matkustajakonetta sen viimeisen syöksyn ajan. Hävittäjäkoneen pilotilla voi siis myös olla vielä julkistamatonta tietoa koneen viimeisistä hetkistä.

Royal totesi lentokoneen ohjaamon tapahtumien kello 10.30 – 10.31 välisenä aikana olevan äärimmäisen tärkeitä. Hänen mukaansa niissä saattaa piillä onnettomuuden ratkaisun avain.

Keskiviikkona iltapäivällä kerrottiin, että koneen toisesta mustasta laatikosta saadut tiedot viittaavat siihen, etteivät koneen lentäjät olisi olleet tajuissaan turmahetkellä.

Myös toisen mustista laatikoista on kerrottu löytyneen.

Barcelonasta Düsseldorfiin matkalla olleessa Airbus A320-koneessa oli kaikkiaan 144 matkustajaa ja 6 miehistön jäsentä. Kaikkien kerrotaan menehtyneen turmassa.

Germanwings on saksalaisen Lufthansan omistama halpalentoyhtiö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)