Verkkouutiset

Uudet pakotteet voimaan jo parin viikon kuluessa

Pakotteet tulevat koskettamaan samoja aloja kuin aikaisemmatkin. Komission ehdotus saadaan jo huomenna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-maat päättivät eilisessä Brysselin-kokouksessaan panna valmisteluun uusia Venäjään kohdistuvia pakotteita. Pakotteista on tietojen mukaan tulossa entistä tiukempia.

Suomen pääministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi välittömästi kokouksen päätyttyä, että uudet pakotteet tulevat koskettamaan samoja aloja kuin aikaisemmatkin. Näitä ovat esimerkiksi rahoitusala, energiamarkkinat ja sotimiseen liittyvät tuotteet.

Uudet pakotteet tulevat voimaan viikon parin kuluessa heti kun virkamiesvalmistelu saadaan valmiiksi.

Tiedossa on myös, että pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksesta kärsivien maataloustuottajien tappioita luvataan helpottaa jonkinlaisin lievennyksin. Maaseudun Tulevaisuus-lehti kertoo, että Stubbin mukaan Espanja ja Suomi olivat aktiivisia nimenomaan tästä asiasta neuvoteltaessa.

Lehti tietää lisäksi kertoa, että EU:n maatalousministerien on määrä keskustella pakotteiden korvaamisesta perjantaina. Suomi tulee sen tietojen mukaan tavoittelemaan maidontuottajille rahallista tukipakettia jo nyt päätettyjen markkinatoimenpiteiden lisäksi.

Pääministeri Stubbin mukaan Suomi on varannut itselleen oikeuden tarkastella uusia pakotteita niin kuin tähänkin asti siinä missä moni EU-maa varasi itselleen oikeuden irtisanoutua pakotteista. Komission ehdotukset saadaan jo huomenna maanantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)