Verkkouutiset

Useita epäiltyjä terroristeja otettiin kiinni Belgiassa

Belgiassa ja Ranskassa on suoritettu useita poliisiratsioita ja otettu kiinni terroristiepäiltyjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinniotossa käytettiin tiettävästi aseita ja räjähteitä, mutta tilanne oli nopeasti ohi. Sky Newsin mukaan Brysselissä on kaikunut räjähdyksiä.

Schaerbeekin pormestari Bernard Clerfayt on vahvistanut tiistain terrori-iskusta epäillyn miehen kiinnioton.

Kolme terrori-iskusta epäiltyä asui USA Todayn mukaan samassa naapurustossa.

Eräästä Schaerbekin kaupunginosassa sijaitsevasta asunnosta on löytynyt ISIS-järjestön lippu ja räjähteitä. Osan hyökkääjistä uskotaan käyttäneen asuntoa.

Useita epäiltyjä on otettu Belgiassa ja Ranskassa kiinni sen jälkeen, kun terroristit iskivät Brysselissä lentokentälle ja metroasemalle.

Brysselin viimeisin kiinniotto on yhdistetty estettyyn terrorisuunnitelmaan, joka on johtanut pidätykseen myös Pariisissa.

Kaupungissa pidätettiin hiljattain ainakin Reda K -nimeä käyttävä henkilö, joka oli aiemmin tuomittu poissaolevana osallisuudestaan Syyriaan matkustamista suunnitelleeseen jihadistiverkostoon. Samassa yhteydessä tuomittiin myös Pariisin marraskuisten iskujen pääarkkitehtina tunnettu Abdelhamid Abaaoudi.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan Reda kuului verkostoon, joka oli aikeissa tehdä terrori-iskun Ranskassa. Kouriintuntuvaa näyttöä hänen yhteydestään sen enempää Pariisin kuin Brysselinkään iskuihin ei kuitenkaan hänen mukaansa ole.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)