Useita epäiltyjä terroristeja otettiin kiinni Belgiassa

Belgiassa ja Ranskassa on suoritettu useita poliisiratsioita ja otettu kiinni terroristiepäiltyjä.

  • LKS 20160325 Police officers take part in an operation in Schaerbeek - Schaarbeek, Brussels, late on March 24, 2016.  Six people were arrested on March 24, 2016 in a series of police operations in the Belgian capital, the federal prosecutor's office said, two days after jihadist attacks in Brussels left 31 dead. Raids have also taken place in the Brussels district of Schaerbeek where the three airport attackers left from on March 22 morning carrying three explosive-packed suitcases. There have been no arrests in the neighbourhood. / AFP / Belga / NICOLAS MAETERLINCK - LEHTIKUVA / AFP

    Poliiseja Brysselin Schaerbeekissä.

    ()

Kiinniotossa käytettiin tiettävästi aseita ja räjähteitä, mutta tilanne oli nopeasti ohi. Sky Newsin mukaan Brysselissä on kaikunut räjähdyksiä.

Schaerbeekin pormestari Bernard Clerfayt on vahvistanut tiistain terrori-iskusta epäillyn miehen kiinnioton.

Kolme terrori-iskusta epäiltyä asui USA Todayn mukaan samassa naapurustossa.

Eräästä Schaerbekin kaupunginosassa sijaitsevasta asunnosta on löytynyt ISIS-järjestön lippu ja räjähteitä. Osan hyökkääjistä uskotaan käyttäneen asuntoa.

Useita epäiltyjä on otettu Belgiassa ja Ranskassa kiinni sen jälkeen, kun terroristit iskivät Brysselissä lentokentälle ja metroasemalle.

Brysselin viimeisin kiinniotto on yhdistetty estettyyn terrorisuunnitelmaan, joka on johtanut pidätykseen myös Pariisissa.

Kaupungissa pidätettiin hiljattain ainakin Reda K -nimeä käyttävä henkilö, joka oli aiemmin tuomittu poissaolevana osallisuudestaan Syyriaan matkustamista suunnitelleeseen jihadistiverkostoon. Samassa yhteydessä tuomittiin myös Pariisin marraskuisten iskujen pääarkkitehtina tunnettu Abdelhamid Abaaoudi.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan Reda kuului verkostoon, joka oli aikeissa tehdä terrori-iskun Ranskassa. Kouriintuntuvaa näyttöä hänen yhteydestään sen enempää Pariisin kuin Brysselinkään iskuihin ei kuitenkaan hänen mukaansa ole.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.