Verkkouutiset

USA:ta kehotetaan vastustamaan Venäjää Ukrainassa – ”Nyt on otollinen hetki”

Alhaisen öljynhinnan ja talouspakotteiden uskotaan purevan Venäjään ja sen toimiin Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvalloilla olisi otollinen hetki painostaa Venäjää sen toimista Ukrainassa, arvioi USA:n puolustusministeriön entinen Venäjä-asiantuntija Evelyn N. Farkas politiikkalehti Politicossa.

Farkasin mukaan talouspakotteiden ja alhaisen öljynhinnan heikentämä Venäjän talous ei ole kestävällä pohjalla maan nykyiseen toimintaan nähden.

Öljystä ja kaasusta hyvin riippuvaisen Venäjän vuosibudjetti on laskettu 50 dollarin barrelikurssin mukaan, kun hinta on nyt noin kolmenkymmenen dollarin paikkeilla ja saattaa pudota siitäkin. Inflaatio ja ruplan kurssisyöksy eivät asiaa helpota.

Farkas katsoo, että kalliit sotilasoperaatiot ja miljardiluokan infrahankkeet Krimillä joutuvat ennen pitkää kohtaamaan talouden realiteetit.

Venäjään kohdistuvat talouspakotteet ovat myös olleet tuntuvia. Maan pääministeri Dimitri Medvedevin arvion mukaan vaikutukset olivat vuonna 2014 noin 26,7 miljardia dollaria (n. 24,7 miljardia euroa) ja hän uskoi niiden nousevan peräti 80 miljardiin dollariin (n. 74 miljardia euroa) vuoden 2015 loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)