Verkkouutiset

Venäläislehti: USA saattaa sulkea Venäjän konsulaatin

Yhdysvallat saattaa pakottaa Venäjän sulkemaan yhden neljästä konsulaatistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat pohtii yhden Venäjän konsulaatin sulkemista vastauksena amerikkalaisdiplomaattien määrän vähentämiseen Venäjällä, kertoo Moscow Times.

Tieto perustuu venäläisen Kommersantin saamiin tietoihin. Venäjällä on Yhdysvalloissa edustustot New Yorkissa, San Franciscossa, Seattlessa ja Houstonissa.

Venäjä ilmoitti heinäkuun lopulla, että Yhdysvaltojen on vähennettävä Venäjän edustustojensa työntekijöiden määrä 455:een, että se vastaisi Yhdysvalloissa olevien Venäjän edustustojen työntekijöiden määrää.

Kaikkiaan tämä merkitsisi sitä, että 755 amerikkalaisedustustoissa työskentelevän olisi jätettävä tehtävänsä. Moskovan mukaan vaatimus on vastaus Yhdysvaltojen uusiin Venäjä-pakotteisiin.

Verkkouutiset kertoi aiemmin, että Yhdysvalloilla on Venäjällä vain noin 300 varsinaista diplomaattia. Muu edustustojen henkilökunta koostuu pääosin paikallisista, jotka suorittavat esimerkiksi ajoneuvo-, matkustus-, huolto- ja muita tukipalveluita. Vaatimus merkitsisi siis käytännössä potkuja sadoille amerikkalaisten palkkaamille venäläistyöntekijöille.

Yhdysvaltojen edellisen presidentin Barack Obaman hallinto sulki viime vuoden joulukuussa kaksi Venäjän diplomaattien käyttämää rakennusta ja karkotti 35 venäläistä diplomaattia. Toimenpiteet olivat vastaus Venäjän Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin kohdistamiin vaikuttamisoperaatioihin.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan rakennukset olivat käytännössä vakoilukeskuksia.

Venäjä päätti tuolloin olla ensin vastaamatta amerikkalaistoimiin, koska se halusi neuvotella asiasta tulevan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinnon kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)