Verkkouutiset

USA varoittaa: tämä terroristiryhmä voi olla vaarallisempi kuin IS

Muhsin al-Fadhlin johtamaa Khorasan-islamistiryhmää pidetään Yhdysvalloissa vakavana uhkana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muhsin al-Fahdli on Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan yksi WTC-iskujen suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneista al-Qaida-terroristeista.

Al-Fahdli johtaa nykyisin Syyriassa toimivaa Khorasan-nimistä ryhmittymää. Independentin mukaan monet amerikkalaisviranomaiset pitävät salaperäistä Khorasania jopa Syyriassa ja Irakissa laajoja maa-alueita valloittanutta IS-järjestöäkin vaarallisempana.

Amerikkalaismedialle puhuneiden asiantuntijoiden mukaan Khorasania tulisikin pitää IS:n jihadisteja suurempana uhkana etenkin länsimaissa.

Siinä missä IS tavoittelee omien sanojensa mukaan laajaa kalifaattia Lähi-idässä, uskotaan Khorasanin haluavan toisinnon WTC-iskuista.

”Ryhmän toistuvat yritykset kätkeä räjähteitä lentokoneisiin osoittavat, että sillä on pyrkimys tehdä korkean profiilin iskuja länttä vastaan. Ryhmän tietoisuus länsimaisista turvallisuuskäytännöistä ja yritykset sopeutua niihin kasvavat”, antiterrorismiasiantuntija Nicholas Rasmussen kommentoi, viitaten Khorasanin kanssa toimiviin jemeniläisiin pommintekijöihin.

Tiedustelulähteiden mukaan matalaa profiilia pitävän Khorasanin johtaja al-Fahdli tunnetaan loistavana varainkerääjänä ja hänet on liitetty moniin tunnettuihin terrori-iskuihin ja niistä vastanneisiin islamisteihin kuten muun muassa al-Qaida-päällikkö Abu Musab al-Zarqawiin.

Tällä hetkellä al-Fahdli uskotaan toimivan päinvastoin kuin länsimaissa operoivat jihadistivärvääjät. Al-Fahdlin organisaatio pyrkii viemään taistelijoita pois Syyriasta ja tuomaan heitä länteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)