Verkkouutiset

USA vakuuttaa: Olemme valmiita kuolemaan Latvian puolesta

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland vakuuttaa Naton turvatakuiden pitävän Baltiassakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan kriisin alettua etenkin Yhdysvalloissa kyseltiin, olisivatko läntiset Nato-maat varmasti valmiita ”kuolemaan Narvan takia” (kaupunki Virossa).

Latviassa viime viikolla vierailleen Yhdysvaltojen Euroopasta ja Euraasiasta vastaavan apulaisulkoministerin Victoria Nulandin mukaan uusien jäsenien ottaminen Natoon tarkoittaa, että puolustusliiton maat, Yhdysvallat mukaan lukien, ovat valmiita osallistumaan näiden maiden puolustukseen.

”Tämä tarkoittaa, että me olemme valmiita antamaan henkemme näiden maiden turvallisuuden puolesta”, Nuland totesi tiedotustilaisuudessaan Interpreter Magazinen mukaan.

Nuland totesi tämän olevan syynä siihen, miksi Latviassa on tälläkin hetkellä nuoria amerikkalaisia sotilaita.

Hän halusi tehdä ehdottoman selväksi, että ”jos joku hyökkää Latviaan, olemme täällä auttamassa sen puolustuksessa”.

”Kellään ei ole oikeutta tulittaa Latviaa, koska kellään ei ole oikeutta tulittaa Naton aluetta”, Nuland sanoi.

Pakotteet Venäjän syytä

Nuland totesi, että Venäjään kohdistetuista talouspakotteista luovutaan, mikäli Venäjä noudattaa sitoumuksiaan Ukrainassa.

Hän harmitteli myös pakotteiden vaikutuksia Venäjän hallintoon ja maan kansaan, mutta muistutti, että pakotteiden syynä ovat maan hallituksen toimet eikä lännen pahantahtoisuus.

Nuland totesi sekä amerikkalaisten että kaikkien niiden, jotka kuuluvat Pohjois-Atlantin yhteisöön olevan hyvin pettyneitä Venäjän toimiin.

”Venäjä on jatkanut aseiden ja taistelijoiden lähettämistä Ukrainaan. Nyt sen on tehtävä valintansa siitä, millaisen tulevaisuuden se tahtoo”, Nuland sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)