Verkkouutiset

USA:n republikaanien terveydenhuoltouudistus kaatui

Republikaanit eivät saa kerättyä riittävää tukea terveydenhuoltouudistukselleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi uutta republikaanisenaattoria on ilmoittanut vastustavansa puolueensa ajamaa terveydenhuoltouudistusta. Käytännössä tämä merkitsee sitä, ettei lakia saada ajettua läpi, kertoo Washington Post.

Republikaanisenaattorit Mike Lee ja Jerry Moran liittyivät lakia jo ennestään vastustaneiden Rand Paulin ja Susan Collinsin joukkoon maanantaina.

Republikaaneilla on senaatissa 52 paikkaa ja demokraateilla 46. Kaikkien demokraattien ja kahden sitoutumattoman edustajan uskotaan äänestävän terveydenhuoltouudistusta vastaan.

Senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell totesi myöhään maanantaina julkaisemassaan lausunnossa, ettei Obamacaren kumoaminen ja korvaaminen vaikuta onnistuvan. McConnell totesi aikovansa kuitenkin ajaa läpi Obamacaren kumoamisen kahden vuoden siirtymäjaksolla. Ehdotuksen menestymismahdollisuuksia pidetään kuitenkin heikkoina.

Edeltäjänsä Barack Obaman kaudella luodun Obamacarena tunnetun terveydenhuoltojärjestelmän kaataminen oli eräs Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin keskeisistä kampanjalupauksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)