Verkkouutiset

USA tappoi yhden ISIS:n ykkösmiehistä – ”tämä luo hämmennystä”

ISIS-jihadistijärjestön Irakin Fallujan komentaja on kuollut ilmaiskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen johtaman ISIS:n vastaisen operaation tiedottajan eversti Steve Warrenin mukaan Yhdysvallat on surmannut ilmaiskulla jihadisteille erittäin tärkeän Irakin Fallujan kaupungin komentajan Maher al-Bilawin.

Ilmaiskuissa on menehtynyt tässä kuussa amerikkalaisten mukaan kaikkiaan yli 70 ISIS-terroristia. Yhdysvaltojen tukemat Irakin hallituksen joukot ovat myös edenneet yhä lähemmäs Fallujaa.

Tärkeän komentajan menettäminen on kova isku kaupungista taistelevalle järjestölle.

”Tämä ei saa vihollista lopettamaan taistelemista, mutta se on isku ja luo hämmennystä. Heidän on järjesteltävä johtoaan”, Warren kommentoi Independentin mukaan.

Fallujaan on pudotettu viime aikoina lentolehtisiä, joissa siviilejä kehotetaan joko lähtemään pois kaupungista tai merkitsemään kotinsa valkoisilla lakanoilla ilmaiskujen välttämiseksi. Warren uskoo kuitenkin myös ISIS-taistelijoiden suojautuvan lakanoiden alle.

”Tämä on osa asutun alueen sodankäynnin monimutkaisuutta”, hän totesi.

Warrenin mukaan Yhdysvaltojen ja Irakin hallituksen joukkojen tavoitteena on vapauttaa lähiaikoina sekä Falluja että Mosul ISIS:n ikeen alta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)