Verkkouutiset

Yhdysvallat lähettää Syyriaan lisäjoukkoja taistelemaan ISIS:iä vastaan

Yhdysvallat vahvistaa joukkojaan Syyriassa yli 200 joukkueella, kertoo puolustusministeri Ashton Carter.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat lähettää yli 200 joukkuetta Syyrian Rakkaan taistelemaan terroristijärjestö Isisiä vastaan, kertoo USA:n puolustusministeri Ashton Carter. BBC uutisoi Carterin sanoneen, että sotilaisiin kuuluu erikoisjoukkojen kouluttajia, neuvonantajia ja pomminpurkajia. Sotilaat ovat lisäys Syyriassa jo oleviin USA:n erikoisjoukkoihin.

Viime kuussa USA:n tukema kurdi- ja arabitaistelijoiden koalitio kertoi aloittavansa operaation Rakkan valloittamiseksi takaisin Isisiltä. Rakka on ollut Isisin pääkaupunki Syyriassa, mutta SDF (Syyrian demokraattiset voimat) on saanut kaupungin pohjoisosissa jalansijaa.

USA:n tukemat joukot ovat taistelleet Isisiä vastaan pääasiassa ilmaiskuin Syyriassa ja Irakissa.

Syyrian Aleppossa hallituksen joukot ovat edenneet alueiden valtaamisessa kapinallisilta.

YK:n Syyrian erityislähettiläs Staffan de Mistura sanoi lauantaina, että hallituksen voitto Aleppossa ei tarkoita sodan loppumista.

– Vakava keskustelu Syyrian poliittisen asetelman tulevaisuudesta on ainoa tapa saavuttaa rauha, de Mistura sanoi BBC:n radiohaastattelussa.

Taistelujen kiihtyminen on ajanut kymmeniä tuhansia siviilejä pakenemaan taistelualueilta.

USA:n, eurooppalaisten ulkoministerien ja arabimaiden edustajien on tarkoitus keskustella Syyrian konfliktista Pariisissa lauantaina. Keskustelujen tarkoituksena on keskittyä siihen, miten alueiden siviilejä voitaisiin suojella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)