Verkkouutiset

Yhdysvaltojen väitetään rajoittavan elektronisten laitteiden käyttöä tiettyjen lentoyhtiöiden lennoilla

USA:n hallituslähteiden mukaan lentoyhtiöt ovat pääasiassa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat aikoo kieltää elektronisten laitteiden käytön matkustamossa tiettyjen ulkomaalaisten lentoyhtiöiden lennoilla, USA:n hallituslähteet kertovat BBC:lle. Mukana olevia lentoyhtiöitä on kahdeksan, ja ne ovat pääasiassa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maista.

Kielto koskee kaikkia suuria elektronisia laitteita, kuten kannettavia tietokoneita, tablettitietokoneita, kameroita, DVD-soittimia ja elektronisia pelejä. Puhelimet eivät kuitenkaan kuulu rajoitelistaan.

Rajoituksen taustalla on Yhdysvaltain medialähteiden mukaan tiedustelussa kerätyt tiedot ja turvallisuusuhka.

Helmikuussa dubailaisen lentoyhtiön kone vaurioitui räjähdyksessä pian sen jälkeen, kun kone oli noussut Somalian pääkaupunki Mogadishusta. Tutkijoiden mukaan koneen yhdellä matkustajalla oli ollut mukanaan pommi kannettavassa tietokoneessa. Lentäjä onnistui laskeutumaan turvallisesti, ja tapauksen ainoa kuolinuhri oli pommia kantanut henkilö.

Terroristijärjestö al-Qaedaan linkittynyt al-Shabab-ryhmä on kertonut olleensa vastuussa iskusta. Mahdolliset vastaavat iskut tulevaisuudessa huolettavat USA:n agentteja.

USA:n sisäministeriön alainen Kuljetusturvallisuuden hallintoyksikkö ei ole suostunut vahvistamaan tai kommentoimaan rajoitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)